Upplevelsemuseet

En annorlunda upplevelse på påsklovet (om restriktionerna tillåter…)

Upplevelsemuseet är till för alla, både vuxna och barn, men som familjeaktivitet gör det sig helt perfekt. Stockholm är fullt av intressanta museum så som Naturhistoriska museet, Medelhavsmuseet och Historiska museet, men jag vågar lova att vi är något alldeles extra. De nämnda museerna är till största grad visuella upplevelser, medan nästan alla våra föremål är interaktiva på något sätt. Inte i form av en dator, utom genom att få lukta, smaka eller känna. Våra föremål lär dessutom fascinera inte bara barnen utan även föräldrarna. Hur många vuxna har hållit smält metall i sin hand, rört vid en liten bit av månen, skakat skallran på en skallerorm eller smakat på världens saltaste lakrits?

”Om restriktionerna lättar kommer vi ta emot ett litet antal besökare till museet under påsklovet.”

Tanken är att öppna strax innan påsklovet och vår förhoppning är (om inte corona sätter käppar i hjulet) att kunna ta emot åtminstone ett litet antal besökare varje dag. Eftersom platserna är få gäller det att boka i förväg. Vi kommer släppa biljetterna ungefär en vecka innan lovets början.

Vi arbetar naturligtvis väldigt hårt för att begränsa smittspridningen och alla måste sprita sina händer innan de får träda in i museet. Vi spritar även föremålen med jämna mellanrum och tillåter endast ett begränsat antal personer i enlighet med riktlinjerna.

Utifall vi inte har möjlighet att ha öppet önskar vi er alla en så fantastisk påsk som bara går. Och så ses vi när tiderna blivit bättre!