Upplevelsemuseet

Skolbesök

OBS. För närvarande kan vi tyvärr inte ta emot skolklasser på grund av personalbrist.


Vad kul att ni vill besöka Upplevelsemuseet!

Vi är glada att ta emot alla klasser från fjärde klass och uppåt. Nedan följer några saker som är bra att tänka på innan ert besök.

  • Vi önskar att ni har med er minst en lärare per 12 barn. Vi har i regel två eller tre i personalen på plats, men allt extra stöd är välkommet.
  • Dess värre har vi inget utrymme för att äta matsäck eller annan fika. Däremot brukar det gå bra att sitta uppe vid McDonals i andra delen av köpcentret. 
  • Ett besök hos oss är 90 minuter långt. Under den tiden är museet abonnerat för er vilket innebär att ingen annan kan komma in på museet.
  • Priset är 160 kr per barn (ex moms), lärare betalar ingenting i inträde. En klass behöver bestå av minst 24 och som mest 40 barn.

Utbildningsmaterial
Vi tillhandahåller utbildningsmaterial i form av en unik tipspromenad som eleverna antingen kan genomföra på egen hand eller i grupp. Vi rekommenderar grupp eftersom många av frågorna manar till reflektion och det kan vara bra att ha någon att samtala med.

Frågorna till tipspromenaden går att ladda ner nedan. Om ni upplever att vissa frågor är för svåra eller lätta för era elever går det utmärkt att modifiera tipspromenaden.

Utbildningsmaterial