Upplevelsemuseet

Snart öppnar Upplevelsemuseet!

Det känns helt absurt att det är mindre än två månader kvar tills vi slår upp portarna. Än så länge finns ju museet enbart på papper. Vi har inte ens fått tillgång till lokalen ännu. Men när det väl händer, då kommer det hända fort.

En tidsplan är skapad, som jag inte tror kommer vara svår att hålla, och enligt den kommer museet att öppna den 26:e mars. Förhoppningsvis har restriktionerna gällande corona släppt en aning då så att vi åtminstone kan ta emot några besökare. Jag är så otroligt spänd och det hoppas jag ni är också. Idag har utställningsföremålen mer eller mindre spikats och jag är övertygad om att folk kommer uppleva det som härlig blandning av smak, upplevelse, doft och känsel. Men också av teknisk innovation, spännande djur, spännande naturföremål och intressant mänsklig kultur. Totalt kommer utställningen innehålla närmare 40 olika saker som det ser ut nu, inklusive sju stycken smakprov. Många av sakerna, så som läskedryck innehållandes fågelbo, surhaj, eller käk från amerikanska inbördeskriget har jag själv ännu inte haft möjlighet att smaka på, och jag är väldigt nyfiken.

26:e mars öppnar Stockholms nya upplevelsedestination, Upplevelsemuseet!

En av de upplevelser jag ser mest fram emot är möjligheten att få gå på vaniljsås. Människan kan inte gå på vatten, men vi kan faktiskt gå på vaniljsås. Det beror på att vaniljsås är en icke-newtonsk vätska som blir hårdare ju mer press den utstätts för. Tricket är därför att stampa riktigt hårt med fötterna och inte ta lätta små steg som man intuitivt skulle kunna tro. Det är långt ifrån alla som klarar att gå på såsen dock. Är du orolig för att dina skor ska bli förstörda? Ingen fara, vi har stövlar för utlåning. Försök att inte skvätta ner dina medmänniskor dock. Tycker du det låter som en annorlunda upplevelse du aldrig provat innan? Well, vi har 39 stycken till! Museet kommer ligga på bottenplan i Globen Shopping-gallerian, mittemot nöjescentret Tolv. Gå av vid Gullmarsplan och gå sen förbi Globen så är du framme hos oss. Ni är alla varmt välkomna till oss på Upplevelsemuseet när vi öppnat i vecka 13.