Upplevelsemuseet

Sportlov på Upplevelsemuseet

Sportlovet 2023 på Upplevelsemuseet

Sportlovet närmar sig med stormsteg i Stockholm (faktum är att Uppsala har sportlov redan denna veckan och därför har vi öppet hela dagarna både vecka 8 och vecka 9).

 

I dagens blogginlägg tänkte jag ge några skäl till varför man bör ta med barnen till oss på sportlovet.

 

1. Kvalitetstid med familjen.

En sann familjeaktivitet innebär för mig att alla i familjen har roligt, inte bara barnen. Vårt museum riktar sig till både barn och vuxna och alla har glädje av utställningen utifrån sina förutsättningar. Allra bäst blir det ofta när föräldrarna hjälper barnen att förstå vad som är tufft och spännande med någonting. Våra informationsskyltar är gjorda för att bara ha med det allra mest intressanta så att man aldrig ska känna sig uttråkad.

 

2. Kom bort från skärmarna. 

Idag blir det lätt att barnens fritid i första hand spenderas framför skärmar på olika sätt. I en tid när digitala aktiviteter dominerar vardagen har vi valt att gå i motsatt riktning. I vårt museum är det fokus på fysiska ting som man kan röra vid, lukta på eller till och med smaka på.

 

3. Allmänbildande. 

Bara att för att det är skollov betyder inte det att barnen inte borde lära sig något. Däremot är det kanske rimligt att fokusera på roliga aktiviteter där glädjen och nyfikenheten styr lärandet. Ett besök hos oss innebär definitivt att man lär sig saker. Vi täcker upp både kultur, natur, historia och inte minst framtid!

 

4. Väcka nyfikenhet.

Vårt mål är att väcka en nyfikenhet hos besökarna för allt spännande som finns ute i världen. Kanske lämnar ditt barn museet med ett nyfunnet intresse för paleontologi, robotik, arkeologi, utveckla nya dataspel eller för att prova nya exotiska smaker.

 

5. Delade upplevelser fördjupar relationen.

Att uppleva nya saker tillsammans kan skapa minnen som håller länge och fördjupa relationsbanden. Upplevelsemuseet innehåller även en hel del utmanande aktiviteter och inget får människor att komma närmre varann som att vara i en utmanande situation ihop. 

 

 

Oavsett hur ni väljer att göra så är Upplevelsemuseet öppet alla dagar hela sportlovet, både vecka 8 och vecka 9. Under vardagar har vi öppet kl. 10 – 19 och, på lördagar kl. 10 – 18 och på söndagar kl. 11 – 17. Ni hittar oss i södra Stockholm, nära Globen (numera Avicii Arena).