Upplevelsemuseet

Nytt museum i Sthlm: Framtidsmuseet

Sommarlovet har varit igång ett tag nu och alla är väl inte helt nöjda med hur vädret har varit kasnke. För oss har det varit desto roligare som haft många glada besökare.

Under sommarlovet har vi även kommit igång med vår nya storsatsning, ett systermuseum till Upplevelsemuseet, nämligen Framtidsmuseet. Vi är otroligt stolta att äntligen ha kunna slå upp portarna. Framtidsmuseet skiljer sig en del från Upplevelsemuseet, men precis som vanligt får du som besökare möjlighet att röra, testa och känna. Vanliga museer är helt enkelt för tråkiga i vårt tycke och interaktivitet är nyckeln till ett roligt museibesök.

Framtidsmuseet ligger precis som Upplevelsemuseet köpcentret Globen Shopping, närmare bestämt i Stockholm VR Centers gamla lokaler. Museet är större och erbjuder en hel aktiviteter som tar mer plats.
Här finns VR-upplevelser där ni kan spela tillsammans, men även AR-spel, massa ny teknik, roliga robotar (till och med en riktigt robothund likt dem du sett på Youtube) och en massa annat kul! De flesta besökarna har hittills stannat i över två timmar.

Även på Upplevelsemuseet händer det grejer. Om bara någon vecka lanserar vi tio stycken helt nya upplevelser. Vad sägs om att dricka världens dyraste kaffe eller prova att få 10 000 volt genom kroppen? Det och mycket mer kommer ingå i vår nya utställning som snart har premiär.

Jag vill passa på att tacka alla som hittills besökt oss under sommarlovet och hoppas att ni haft en härlig och kanske även lärorik ledighet