Upplevelsemuseet

Dejt på museum – en god idé

Allt fler dejtande par hittar till oss på Upplevelsemuseet, vilket är väldigt roligt. Om jag får säga det själv är det en utmärkt plats för en kul och lite annorlunda dejt. Jag kan komma på åtminstone fyra skäl till varför en dejt på museet slår en fika, en promenad, bowling, och så vidare.

1. Museet ger er massvis med samtalsämnen. Ni kommer definitivt inte drabbas av pinsam tystnad hos oss. Varje ny station bjuder in till samtal och ni kan alltid diskutera er upplevelse av hur något smakar, luktar eller fungerar. 

2. För mig handlar en bra dejt om att se vem personen är och om man har en eventuellt framtid tillsammans. På museet får ni möjlighet att se vem som är intresserad av vad, vem som är lite lättäcklad och vem som är den våghalsige av er. Hur hanterar personen sin höjdskräck? Vem vågar hålla i en jättesnigel eller stå på en spikmatta? Vem tycker rymden är mest spännande och vem intresserar sig mer för robotar? 

3. En viktig del av dejting är ”bonding”, dvs. att bygga upp en förbindelse mellan varandra som gör att man känner att man genomlevt saker ihop och inte längre är främlingar för varann. Det görs genom att spendera tid och uppleva saker tillsammans, att skapa gemensamma minnen. Museet speedar upp den resan markant. Under ert besök får ni inte bara en, utan massa nya upplevelser. Ni kommer gå härifrån och känna att ni genomlevt lika mycket tillsammans som kanske tre vanliga dejter. 

4. Hela poängen med en dejt är ju att ha roligt! När vi i personalen frågar besökare vad de tyckte om museet är det vanligaste svaret: Det var roligt! Vårt mål är att vara mycket roligare än stockholms andra museer och jag vill tro att vi lyckats med det. 

Jag är givetvis partisk i sammanhanget men jag rekommenderar starkt att ge museet en chans för din nästa dejt. Oavsett om det är första dejten med någon eller om ni varit tillsammans länge och bara vill ha en ny och annorlunda aktivitet att göra.

Förslagsvis vill ni komma vid en tidpunkt när det är lite lugnare på museet så att ni kan gå runt i godan ro och helst utan att massa barn stör er. Därför föreslår jag att komma på en vardagskväll alternativt lite senare på eftermiddagen under helgen. Då är det i regel mycket lugnare på museet och vi har främst vuxna besökare. 

Vi har öppet kl. 16 – 19 på vardagar och fram till 18.30 på lördagar samt 17.00 på söndagar.

Tyvärr har vi inget utskänkningsstillstånd men det finns gott om barer och restauranger i området att besöka innan eller efter ert besök hos oss. En del av våra dejtande besökare väljer att fortsätta kvällen på Tolv som ligger endast ett stenkast från oss och erbjuder massor av arkadspel och annat roligt för dejtande par.