Upplevelsemuseet

Höstlov på Upplevemuseet i Stockholm

Höstlov på museet

Tiden går så himla fort och jag hinner tyvärr sällan skriva här eftersom vi jobbat så mycket. Under våren fick vi ett antal mindre positiva recensioner. Vi visste att de flesta fortfarande var väldigt nöjda med sina besök, men det gjorde givetvis mycket ont ändå. Vi tog till oss av kritiken och sedan dess har vi verkligen slitit för att göra museet till en ännu mycket bättre upplevelse. Ursprungsutställningen har växt med närmre 40 % och nu får vi snart inte in mer grejer i lokalen.

Saker vi lagt till är bland annat:
Dataspel du styr med ögonen.
Pröva världens mest kreativa AI (Dall-E 3).
Fler robotar.
Större levande sniglar.
Mer spännande inte så levande insekter.
Sydamerikanska vattenvisslor.
Två miljoner venezuelanska bolivares.
Radioaktivt glas.
Världens minsta bok.
Och mycket mer.

Men vi har också jobbat på att lösa det allra främsta klagomålet, att lokalen ser tråkig ut. Vi har satt in tre stycken exotiska palmer med belysning, lagt bambumattor på golvet och äntligen installerat ett ljudsystem som gör museet mindre ensligt när det bara är en eller ett fåtal grupper där.

Jag är väldigt stolt över vad museet är just nu, men med en sådan här verksamhet blir man egentligen aldrig färdig. Arbetet med ännu fler nya föremål är i full gång och till höstlovet kan det nog ha hunnit dyka upp ytterligare några nyheter.

Vi kommer hårdsatsa inför lovet och även smycka lokalen lämpligt för årstiden. Vi kommer se till att ha gott om personal på plats som är redo att ta emot alla glada barnfamiljer som vill göra något roligt på höstlovet. Låt oss hoppas på några regniga dagar så att så många som möjligt av er hittar till stockholms kanske ännu minst kända museum.

Jag vill också passa på att tacka de 6 250 personer som besökte museet i somras och även de nu runt 17 500 besökare som besökt oss totalt. Det är jätteroligt att stockholmarna och även andra svenska turister fått upp ögonen för oss och visat att ett privat museum faktiskt kan fungera på lång sikt.