Upplevelsemuseet

Nya grejer på museet

Här kommer en kort liten uppdatering om vad som pågår hos oss på Upplevelsemuseet.

Sommaren går fint och vi har lite mer besökare än förra sommaren, men inte rikigt så mycket som vi hade önskar.
Jag är kanske den ende i hela landet som drömmer om dåligt väder eftersom jag vill att fler ska komma hit.

Nu har vi lite nya grejer på museet. Målet är alltid att hela tiden förbättra och ta bort de minst underhållande eller intressanta föremålen för att göra plats åt bättre grejer. Några av de nya grejerna är:

Peruanska vattenvisslor – Visslorna har en tvåtusenårig historia och låter exakt som djuren de ser ut som. Det är fascinerande hur en behållare med vatten kan låta precis som en varg eller som en fågel.

Mindball – Mindball är ett dataspel där du inte använder mus eller tangentbord, istället använder du ögonen. Trackingutstrustning följer hela tiden vart dina ögon tittar och på det sättet styr du bollen i spelet.

Pengar – Om du någonsin velat hålla i en miljon har du chansen nu. Vi har femtonhundra sedlar från Venezuela som tillsammans är värda drygt en miljon. Vi har även några av de konstigaste pengarna som världen skådat.

Ferrofluid – Ferrofluid är en metallisk vätska med väldigt speciella egenskaper, ursprungligen framtagen av NASA för att få bort orenheter i raketbränsle.

Vi har även några andra nyheter på museet men jag vill inte avslöja allt här. Överraskningsmomentet är trots allt en del av charmen med ett besök på Upplevelsemuseet. Ha en fortsatt trevlig sommar alla museiälskare där ute!

Just det. Det har öppnat ett annat privat museum i Stockholm, Paradox Museum. Det tycker vi givetvis är jätteroligt. Ju fler privata museer vi är desto bättre, men oturligt nog är det många som råkar boka fel museum åt båda hållen. Var därför noga med att ni bokar rätt så slipper vi krångel!