Upplevelsemuseet

Påsklov på museet

Påsklov på museet

Hej allihop!
Det känns som sportlovet precis tagit slut men redan den 11:e april är det dags för nästa skollov, påsklovet! Många förknippar säkert påsklovet med härliga utomhusaktiviteter, middagar med släkt och familj samt en hel del godis. Vi föreslår att kombinera de två senare och besöka vårt museum tillsammans med familjen där ni dessutom får prova en hel del spännande godis från alla världens hörn.

Vi ändrar också våra öppettider särskilt för påsklovet.
Måndag – torsdag kommer vi ha öppet mellan kl.10.00 och 19.00 (sista insläpp kl.18.00). På långfredagen har vi öppet kl. 11.00 – 17.00 och samma gäller för annandag påsk.

Påsklovet blir också sista chansen att se första årets utställning, till sommarlovet byts nämligen 80 % av alla föremål ut. Så om du har vänner, familj eller bekanta som ännu inte besökt museet så är det en utmärkt möjlighet.

Vi brukar rekommendera grupper som enbart består av vuxna att komma till museet lite senare på dagen för att slippa den mest hektiska perioden och i lugn och ro kunna uppleva utställningen.

Nåväl, ingen poäng att vara långdragen. Vi hoppas att så många som möjligt av Stockholms barn och ungdomar hittar till oss under påsklovet vecka 15!

——-

För den som oroar sig för hygienen:

Covidrestriktionerna är förbi men vi behåller regeln att använda handsprit innan man går in på museet och vi desinficerar alla kontaktytor med alkohol regelbundet. Vår provsmakningsavdelning har även särskilda regler för att reducera risken för smittspridning så mycket som möjligt. Vi hade livsmedelskontroll för bara en vecka sedan och vår museet fick bedömningen ”låg risk”, vilket vi är väldigt glada för.