Upplevelsemuseet

Pojke på Upplevelsemuseet under sportlovet.

Sportlov på museet

Nu nalkas det sportlov i Stockholm. Vi är otroligt peppade och vi är ganska säkra på att besökarantalet kommer skjuta i höjden. Vi har redan fått en liten försmak då Västsveriges barn har sitt sportlov just nu. I söndags pratade nog åtminstone 75 % av alla besökare med dialekt. Att vara på museet var lite som att resa till en annan värld, Göteborg.

Förra årets höstlov blev i ärlighetens namn något av ett kaos. Vi var inte alls beredda på den anstormning av människor som skulle komma och därtill hade vi personalbortfall på grund av sjukdom. Inför det stundande sportlovet har vi därför lärt oss våra misstag. Jag har schemalagt rikligt med personal så att alla besökare ska känna sig trygga i att få riktigt bra service hos oss.

Speciellt för sportlovet är att vår nya robotavdelning öppnar. Det blir dels fokus på robotar som är till användning för oss i vardagen, som kan sätta alarm, berätta hur vädret ska bli eller tända lampor åt oss. Men framför allt blir det fokus på sociala robotar. Robotar som är till för att trösta oss när vi känner oss ledsna, ge oss sällskap när vi känner oss ensamma. Även den som normalt sett inte är intresserad av teknik kommer nog ha svårt att inte falla för de här robotarna. Gemensamt för dem är nämligen att de är urgulliga.

Under sportlovet (28:e februari – 4:e mars) öppnar vi kl. 10.00 varje dag och har öppet till kl.19, sista bokningsbara tid är kl.18.

Pandemin är över men vi fortsätter alltjämt med regeln att ta handsprit innan man går in på museet och vi desinficerar alla kontaktytor regelbundet. Vår provsmakningsavdelning har särskilda regler för att reducera risken för smittspridning så mycket som möjligt.