Upplevelsemuseet

Museets fantastiska höstlov

Höstlovet bjöd på en riktigt härlig och hektisk vecka med hela 980 besökare till vårt museum! Det känns verkligen superkul att vi får spridning och att folk hittar hit. Vi får även mycket positiv respons och feedback vilket värmer hela hjärtat.

Med den ökade verksamheten kommer även en del motgångar och under höstlovet stötte vi på en mängd. På en och samma dag så gick strutsägget som kan ta 210 kg, till slut sönder, och ett barn spydde i en soptunna. 

Mannen vars sko blev täckt av strutsägg fick självklart ersättning för skorna och verkade ha ett bra besök på museet trots incidenten.  Vi fick skrubba golvet och väggen i ungefär en halvtimme innan vi fick bort allt och lukten satt kvar i luften hela dagen. En läxa vi har lärt oss av detta: Byt ut strutsägget oftare!

När ett barn spydde i en av våra soptunnor lärde vi oss att alltid dubbelkolla att vi har plasthandskar i lokalen… Pappan visste inte om sonen var sjuk eller bara hade en dålig reaktion på någonting han åt, så de fick skynda sig ut ur lokalen medan vi fick hämta plastpåsar – i brist på plasthandskar – och sätta dem runt händer och armar för att försöka skydda oss ifall det skulle vara något smittsamt. Vi har inte hört någonting om att någon skulle ha blivit sjuk efter så förmodligen var det ingen fara. Lite löjlig kände man sig ju när man stod där med armarna klädda i svarta plastpåsar, men de gjorde sitt jobb.

Vi hade även en del smakprover som höll på att ta slut vilket inte var så kul. Men nu är vi på banan igen och har helt fyllt på med allt som saknades. Vi har även börjat göra inventering en gång i veckan så att vi kan undvika detta i framtiden.

Vi har fått in lite nya spännande föremål också! Kronor och tiaror från olika delar av världen som man får prova och ta kungliga selfies i, hår och skinn från en mammut, och Combo pizza snacks som man får smaka vid våran smakrovningsstation. Ett riktigt bra museum förnyar sig alltid!

Allt som allt så är vi supernöjda med höstlovet och att vi fick möjlighet att lära oss av våra misstag. Läget just nu är lite oroligt och vi vet inte hur rådande omständigheter med restriktioner o.s.v. kommer att påverka oss i framtiden men vi hoppas på att vi kan fortsätta driva museet som innan.