Upplevelsemuseet


Upplevelsemuseet

Upplevelsemuseet

Välkommen till ett annorlunda museum!

Vi tycker att det ska vara kul att gå på museum, riktigt kul. Saker ska inte bara tittas på och läsas om – de ska upplevas. Prova att doppa fingret i flytande metall, håll i en afrikansk jättesnigel, upplev doften av en riktigt arg skunk, utmana din höjdrädsla i VR, gör din kropp till ett musikinstrument, spela spel med bara din hjärna. Vi riktar oss till alla med ett intresse för världen som vill ha en kul och spännande upplevelse. Vi är inte som Stockholms andra museum, vi är ett upplevelsemuseum!

Ett litet urval av våra föremål

Recensioner från besökare

Det var väldigt kul! Jag tyckte om att man fick smaka på så mycket annorlunda saker.
Andreas
Mina barn som inte brukar gilla museum och inte hade några förväntningar var jättepositivt överraskade. Vi pratade en massa om allt efteråt.
Ebba
Som ett museum, fast coolare och roligare!
Nicholas
Vi hade väldigt roligt och lärde oss massor, hela familjen var nöjd. Jag tror museet kommer bli en stor framgång.
Alietta
Jag hade kul. Det var en väldigt intressant samling föremål. Bättre än i princip alla andra museer jag besökt.
Viking
Det var väldigt roligt! Jag vill gå hit igen.
Amelie

Vanliga frågor

Vad kostar det? Har ni drop-in?

Priset är 200 kr för alla besökare. Små barn som sitter i barnvagn under hela besöket kommer in gratis och du behöver inte köpa biljett för dem. Det går bra att köpa biljetter direkt på plats, men det kan vara slutsålt, därför rekommenderar vi att köpa i förväg via vår hemsida. Vi kan endast ta emot kortbetalningar, även för drop-in.

Är museet främst för barn?

Museet är till för alla. Barn uppskattar utställningen utifrån sina förutsättningar, men den är designad för att vuxna ska underhållas av den.

Är det någon åldersgräns?

Vi har ingen åldersgräns, men barn under 6 års ålder har ofta svårt att uppskatta museet. Vi förväntar oss att föräldrar håller barn under uppsikt. Det finns saker i utställningen som är ömtåliga.

Öppettider?

Vi har öppet 11.00 – 16.00 på vardagar, 10.00 – 17.30 på lördagar och 11.00 – 17.00 på söndagar. Under höstlovet har vi öppet kl. 10.00 – 18.00 på vardagarna. Sista bokningsbara tid är 1 timme innan stängning.

Var finns ni?

Upplevelsemuseet är beläget mittemot nöjescentret Tolv, vid en av ingångarna till köpcentret Globen Shopping i södra Stockholm. Vi ligger mittemot Subway och nära ICA inne i köpcentret. Närmaste tunnelbanestationer är Globen och Gullmarsplan. Två timmars gratis bilparkering erbjuds i köpcentret. Vår adress är Arenaslingan 3.

Vem är museet för?

Familjeutflykt

Företagseventet

Kompisgänget